Neosify - Buy, Stake & Earn Crypto
Neosify - Buy, Stake & Earn Crypto
Neosify - Buy, Stake & Earn Crypto

Защо NULS е страхотен проект в моите очи?


Какво е Nuls?

NULS търси решение на проблемите, с които се сблъскват блокчейн, чрез създаване на такъв, който се отличава с модулност и поверителна оперативност. Дизайнът на две части на функционални модули и микроклетки ще осигури както основен мрежов механизъм, така и отделени функции за блокчейна.
По същество това трябва да осигури мащабируемост и сигурност на блокчейна, като същевременно се придържа към програмните практики за ниско свързване и висока кохезия. И тъй като блокчейнът е проектиран да бъде модулен, той става подвижен, което позволява добавянето или премахването на модули по всяко време.
Ето картината на Nuls преглед от уебсайта им:

0*JrohUOI5low56F83.jpeg?q=20 0*JrohUOI5low56F83.jpeg

Този проект с отворен код ще даде на разработчиците гъвкавост чрез своята персонализираща се инфраструктура. Нулите ще включват междуверижен консенсус, многоверижен механизъм и интелигентна поддръжка на договори. В допълнение към създаването на надеждна децентрализирана среда, Nuls също така позволява на потребителите да персонализират веригата така, че да отговарят на техните собствени нужди.
Мрежата и блокчайн все още използват всички сложни концепции на блокчайн като криптография, механизми за консенсус, съхранение и интелигентни договори, но тя е създадена, за да скрие тези сложности, така че разработчиците да могат да се съсредоточат върху това, което искат да изграждат, а не да се нуждаят да се фокусират върху сложност.
По този начин Nuls се опитва да реши проблемите в реалния свят, като остава прост и достъпен за разработчици от всички нива на умения. Използването на персонализирани модули дава на разработчиците свобода да строят без ограничения на технологичната сложност. Nuls също работи за насърчаване на търговските приложения на блокчайн технологията, за да помогне за по-бързото му разпространение.

Мисията на NULS

Има няколко блокчейн проблеми, потискащи растежа и развитието на индустрията, които бяха идентифицирани от екипа на Nuls. Един такъв проблем са разходите за разработка. Тъй като има недостиг на опитни разработчици на блокчайн, тези с умения могат да командват и да получават по-високи заплати.
Това просто води до превишаване на предлагането и в крайна сметка ще се изравни, тъй като повече ИТ специалисти се учат на блокчайн умения. Тогава бизнесът ще забележи по-голямото възприемане на технологията и само най-надеждните блокчейн ще представляват интерес. Nuls работи за вземане на надеждни решения на бизнес проблемите.
Първото решение за бизнеса е създаването на проста среда за програмиране. Nuls намалява кривата на обучение на разработчиците, като запазва известна сложност скрита от разработчиците с по-малко блокчайн опит. В същото време е включена разширяемост за по-опитните разработчици.

На следващата снимка можете да видите модулната архитектура на Nuls:

0*JmILBNMueUzgBy1X.jpeg?q=20 0*JmILBNMueUzgBy1X.jpeg

С модулната архитектура ъпгрейдите са по-лесни, а добавянето на подобрения към блокчайн също е просто. Модулните компоненти на Nul включват: интелигентни договори, сметки, съхранение и процесор на консенсус. Той включва модулен мениджър, в който всички модули могат да бъдат управлявани, заредени и разтоварени от веригата. Модулите на веригата могат да комуникират с други модули, за да позволят извършване на действия.
Nuls направи своя блокчайн адаптивен за различни случаи на използване на приложения. Това е направено чрез проектиране на модулен дизайн, добавяне на многоверижна система и включване на интелигентни договори за автоматизация на основни задачи.
И накрая, Nuls ще поддържа обработката на милиони транзакции в секунда чрез използването на технология за паралелно разширяване. Това е активирано от многоверижната система, разработена на NUlS, и ефективно ще реши проблема с мащабируемостта, който порази растежа и приемането на блокчайн технологията. След като блокчейн успее да мащабира достатъчно бизнеса, ще бъде много по-нетърпеливо да възприеме технологията за собствените си проекти.

Nuls Sub-Chains

Ако потребителите искат да създадат подверие в платформата Nuls, първо трябва да платят предварително определена сума, като използват монети NULS. Това позволява на проекта да валидира, че под-веригите са вериги, базирани на Nuls, което насърчава растежа на платформата и екосистемата Nuls.
Сумата, необходима за създаване на подверие, ще се промени въз основа на текущата стойност, с която се търгува NULS. Това се използва като начин да се поддържа цената на подверието на справедлива цена, което се прави въз основа на гласуване от общността.

Подверие Обмен и валути

Използването на токена NULS в подверието е начин да помогнете за сигурността на блокчейн. Всяка подверие обаче има свой собствен маркер, който ще поддържа. Под-веригите се разглеждат като активи на платформата Nuls. Преобразуването от и в интелигентните активи се извършва от системата Nuls.
Под-верига не трябва да издава интелигентни активи, но ако реши да създаде такъв, плащането трябва да бъде изпратено на Nuls, за да го направи. След създаването на интелигентен актив, разработчика на подверието задава съотношението на NULS маркери към интелигентните активи.
През това време се създават два отделни пула. Единият пул се използва за интелигентни активи, докато другият е използването на капиталов пул за NULS маркери. Съотношението на интелигентните активи към токените на NULS е фиксирано при създаването, но с течение на времето пазарната стойност ще диктува обменните курсове.
В резултат на това, ако стойността на интелигентния актив се повиши, ще са необходими повече NULS за поддържане на тази стойност. От своя страна стойността на всички монети от NULS трябва да се увеличи. Това е особено вярно, тъй като проектите с по-високо качество се разработват на платформата Nuls.

Алгоритъм за доказване на кредитен консенсус

Докато много блокчейн проекти използват Proof of Work или Proof of Stake, проектът Nuls използва механизъм за консенсус, наречен Proof of Credit. Този алгоритъм за консенсус е модулен, подобно на другите части на платформата Nuls. Под-веригите могат да заменят основните модули толкова често, колкото е необходимо. В резултат на това потребителите имат възможност да персонализират регламентите за собствената си верига.
Доказателството за кредит е подобно на Proof of Stake, тъй като за изпълнение на възел в мрежата е необходим определен брой монети от NULS. Тази сума се определя въз основа на споразумението на общността и ако потребителят иска да се откаже от изпълнението на своя възел, той може да избере незабавно да отключи и да получи своите маркери.

Екипът на Нулс

Екипът, който е създал и ръководи Nuls, притежава богат опит и познания в блокчайн технологията. Може би по-важното е, че те имат споделена философия и цел в създаването на блокчейн за увеличаване на доверието и възприемането на блокчайн технологията.
Niels Wang (Zhijian Wang) — разработчик — на 31 години, с 9 години опит в програмирането, Niels отдавна се занимава с проучване и разработка на интернет приложения, той е специалист в архитектурата на софтуерната система, процесите и свързаните с тях технологии. С богато разпространение, големи данни и голям паралелен архитектурен опит в системата. Участва в платформата за електронна търговия, мрежовата платформа за превозни средства, облачната платформа Internet Of Things, интелигентните индустриални решения за опазване на околната среда и други големи архитектурни проекти. Нилс Уанг участва в основната архитектурна работа на Nuls.

Втори съосновател е Лили Уанг, която всъщност излезе с първоначалната идея за проекта Nuls. По онова време тя работеше за образователния канал на Chongqing TV & Science, както и в Weijingtong, който предоставя на китайската общност в Сингапур ежедневни новини. Като опитен стратег и преговарящ, тя е фокусирана върху създаването на канали за многостранно сътрудничество в световен мащаб. Лили работи за насърчаване на растежа на Nuls общността и бизнес партньорствата за повишаване на глобалната информираност и приемане на Nuls.

Крайният съосновател е Reaper Ran, който в момента е лидер на общността в Nuls. Той е студент по blockchain технологията от 2013 г. и е развил задълбочено разбиране за работата на общността по време на работата си с общността BitShares и като член на борда на NEO общността. Основната цел на Reaper е да поддържа общността на Nuls.

Защо трябва да инвестирам в NULS?

Nuls е фокусиран преди всичко върху това да направи блокчайн по-достъпен за разработчиците и бизнеса. Той се стреми да постигне това чрез своята модулност и използването на под-вериги и се надява да разруши сложността, свързана с блокчейн проектите, като същевременно решава и проблема с мащабируемостта, който възпрепятства растежа на индустрията.
Nuls ще направи доверието по-просто, като увеличи процента на усвояване на блокчайн технологиите от бизнеса. Те също така ще намалят разходите за влизане чрез премахване на сложността и увеличаване на предлагането на разработчици, способни да програмират блокчейн приложения.
Взета заедно, екосистемата Nuls ще бъде от полза за разработчиците, бизнеса и ентусиастите на криптовалутите, като предлага необходимите решения и увеличава използването и прилагането на блокчайн технологията.

0*eQVcQybLnQknvJ6j.jpeg?q=20 0*eQVcQybLnQknvJ6j.jpeg

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА WWW.NULS.IO

How do you rate this article?

1


Crypto Revolution
Crypto Revolution

Group about Cryptocurrency News, Crypto Talks and AMAs https://t.me/crypto_revolution1


NULS Fan Articles and Crypto Articles for Newbies
NULS Fan Articles and Crypto Articles for Newbies

In this blog Ill publish all the news about NULS, Fan articles about NULS from me and Articles to help all the newbies in Crypto World

Send a $0.01 microtip in crypto to the author, and earn yourself as you read!

20% to author / 80% to me.
We pay the tips from our rewards pool.