Neosify - Buy, Stake & Earn Crypto
Neosify - Buy, Stake & Earn Crypto
Neosify - Buy, Stake & Earn Crypto

Will Bitcoin really reach the price of 146,000 USD?


ccc3b42d0cb091a10266c0d4f5a405b54aae4131c41fd816c0d9b8736a061b2c.png

 

Здраво драги виртуелни пријатељи, како сте данас? Да ли сте се икада запитали шта све утиче на цену крипто валута?

Битцоин је почетком јануара достигао нови максимум достигавши цену од око 42.000 долара. Укупна капитализација биткоина износи око 600 милијарди долара, што свакако не треба занемарити.

Као што смо писали у претходним наставцима, додавање свежег новца у Битцоин пратиле су велике компаније попут Тесла и СпацеКс које су део свог капитала уложиле у најпопуларнију крипто валуту.

Америчка мултинационална инвестициона банка и холдинг компанија за финансијске услуге ЈПМорган Цхасе & Цо. једна је од најважнијих финансијских институција на свету са седиштем у Њујорку. Представља једну од најважнијих и највећих банака заједно са Банк оф Америца, Цитигроуп и Веллс Фарго.

Погледи и мишљења ЈП Морган се поштују широм света и узимају се у обзир приликом доношења одлука у области финансија. Према предвиђањима компаније ЈП Морган, постојаће даља капитализација Битцоина од стране институционалних играча и његова вредност ће достићи невероватних 146 000 долара.

Поред чињенице да постоје објективни, мерљиви параметри који подржавају овај став, у току је и стварање новог психолошког и културног приступа концепту новца. Поменути феномен је посебно изражен код млађе генерације која свој радни век започиње у двадесет првом веку. Често их називају „миленијалцима“ и њихово поимање света се радикално разликује од погледа претходних генерација.

a4815e94cabb778b98ab7f7b1531bc545e12c85c1a6e565033452db592ce4b85.jpg

Данас је врло тешко пронаћи млађе људе који су спремни да стану у ред у некој од банака да плате рачун. Постојање електронског плаћања, а пре свега прилагођеног мобилним телефонима, односно мобилно плаћање, постало је стандард. Без испуњавања поменутих предуслова готово је немогуће очекивати да ће млађа особа доћи у неку од банака и започети пословни однос.

Такође је неопходно имати на уму да Миленијалци оснивају сопствене компаније и за које такође очекују све предности електронског и мобилног пословања. На потпуно исти начин, млада генерација прихвата крипто валуте као нове могућности за пружање и коришћење финансијских услуга.

Друштвени медији такође играју значајну улогу у промоцији крипто валута. Треба напоменути да су друштвени медији такође производ новијег доба и широко прихваћени међу миленијалцима и да су традиционални медији попут телевизије и посебно штампаних новина у опадајућој путањи у смислу свог значаја. Друштвене платформе такође могу доносити потрошачке финансијске одлуке, као и инвестиционе одлуке.

Поред свих рационалних разлога за прихватање криптовалута, постоје и ирационални. Многи криптовалуте поистовећују са коцкањем, што није потпуно нетачно. Људи склони коцкању доживљавају Битцоин као коцкарску машину која им може донети велики добитак, али свесни су да могу претрпети значајан губитак. Такође се могу уочити редовне активности опсесивног проверавања цена крипто валута. Цена се мења током дана, наравно, тако да редовна провера нема пуно смисла, али овакво понашање би се могло сматрати врстом зависности.

Можемо закључити да на употребу криптовалута, а самим тим и на њихову цену, утичу и рационални и ирационални фактори, који би могли бити предмет посебне студије. Постаје јасно да је предвиђање кретања цена криптовалута сложено и зависи од неколико стохастичких параметара.

How do you rate this article?

1


Vladimir94topke
Vladimir94topke

My name is Vladimir Topalovic, I come from Serbia, exactly from Stara Pazova. I am employed and work privately


New Bitcoin record 41000. How?
New Bitcoin record 41000. How?

Hello dear virtual friends, how are you? This madness in the cryptocurrency market really thrilled me. All but one mostly grow. Is it time to sell cryptocurrencies or wait? The price of Bitcoin continued to skyrocket. During the past week, the price of Bitcoin at one point exceeded the value of 41,000 US dollars, which is an increase of about 20 percent! This development affected the movement of other cryptocurrencies, such as Ethereum, whose value increased by as much as 45 percent and at one point.

Send a $0.01 microtip in crypto to the author, and earn yourself as you read!

20% to author / 80% to me.
We pay the tips from our rewards pool.